DE EVOLUTIE VAN DE SEFARDISCHE KEUKEN IN KALKOEN

door Cuniman Pinto, Sibel
Staat: Nieuw
€ 48,97
Incl. BTW - Gratis verzenden
Cuniman Pinto, Sibel DE EVOLUTIE VAN DE SEFARDISCHE KEUKEN IN KALKOEN
Cuniman Pinto, Sibel - DE EVOLUTIE VAN DE SEFARDISCHE KEUKEN IN KALKOEN

Vind je dit product leuk? Verspreid het nieuws!

€ 48,97 incl. btw
Alleen 1 items beschikbaar Alleen 1 items beschikbaar
Levering: tussen donderdag 2 juni 2022 en maandag 6 juni 2022
Verkoop en verzending: Dodax

Andere koopmogelijkheden

1 Aanbieding voor € 48,99

Verkocht door Dodax

€ 48,99 incl. btw
Staat: Nieuw
Geen verzendkosten
Levering: tussen donderdag 2 juni 2022 en maandag 6 juni 2022
Bekijk andere koopmogelijkheden

Omschrijving

Het culinaire 'repertoire' van een cultuur wordt beïnvloed door haar waarden, haar religieuze structuur, haar sociaal-economisch niveau en het klimaat en de geografie van het land. De Sefardische Joden die in 1492 van het Iberisch schiereiland werden verdreven, vestigden zich in het Ottomaanse Rijk en brachten een eetcultuur mee die werd beïnvloed door hun Spaanse erfgoed. Vandaag de dag blijven ze hun huiselijke keuken, die bestaat uit natuurlijke, gezonde en kleurrijke gerechten, in leven houden onder invloed van het mediterrane klimaat. Het doel van dit boek is om de evolutie van de Turkse Sefardische keuken te analyseren, in samenhang met de geschiedenis van de Joden die in Turkije wonen. Het boek vergelijkt de Sefardische en Ottomaanse keuken om te laten zien hoe beide hebben bijgedragen aan elkaars cultuur en deze enthousiast hebben omarmd. De analyse moet vooral nuttig zijn voor professionals of iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen van hoe een 'gemeenschapskeuken' meer dan vijf eeuwen heeft overleefd, en om enige richting te geven aan de studie van hoe deze kan blijven voortbestaan als een uitdrukking van de identiteit van een etnische groep in de huidige wereld van globalisering.

Bijdragers

Schrijver:
Cuniman Pinto, Sibel

Productdetails

Biografie:
is een kok, onderzoeker en schrijver, gespecialiseerd in mediterrane keukens. Ze heeft haar BA behaald aan de Bosphorous University in Istanbul en is afgestudeerd aan de Reims University,France met het voltooien van Advanced Studies on Taste, Gastronomy en Table Arts. Ze is de eigenaar van Sibel Pinto Catering en woont tussen Parijs en Istanbul. Bezoek www.sibelpinto.com
Taal:
Vlaams
Aantal pagina’s:
92
Mediatype:
Paperback
Uitgever:
Uitgeverij Onze Kennis

Basisgegevens

Product Type:
Zakboek
Afmetingen pakket:
0.22 x 0.15 x 0.005 m; 0.186 kg
GTIN:
09786203084887
DUIN:
DTB53GQDVPQ
€ 48,97
We gebruiken cookies op onze website om onze diensten efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken. Selecteer daarom "Accepteer cookies"! Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.